Kattungar

På följande undersidor till "Kattungar" kan Du läsa om födda och planerade kullar. Välkommen in och läs om och titta på bilder av våra små pälsklingar. Varje liten kattunge är från början en unik liten individ som redan vid mycket ung ålder ger oss en hint om vilken sorts kattpersonlighet den troligtvis kommer att utvecklas till att få. På respektive kattkulls sida så ger jag en kortfattade beskrivning av de karaktärsdrag som jag lagt märke till hos varje individ kattunge.


Att få följa en kattunges från födsel då den varken ser eller hör och är helt beroende av kattmammans omvårdnad till att vid 13 - 14 veckors ålder klara av att äta på egen hand, gå på sandlådan, gå, sitta, springa, jaga och busa m m och fungera som en vuxen katt fast i miniformat och vara klar att flytta till sitt förhoppningsvis för-alltid-hem är, tycker jag, den allra roligaste och mest givande delen i en kattuppfödning.


Varje kattunge som jag levererar är:

 • Minst 13 - 14 veckor gamla
 • Registrerade hos SVERAK med Stamtavla
 • Vaccinerade 2 gånger mot kattsnuva och kattpest (och Rabies vid export utanför Sverige och Norge)
 • Veterinärbesiktigad max en vecka innan flytt
 • Chipmärkta
 • 3 års Dolda Felförsäkring i Folksam


Jag och min man lägger stor vikt vid att leverera kattungar som är sociala individer och som är vana vid mänsklig kontakt och hantering. Vi anser även att det är viktigt att de kattungar som föds hos oss blir trevliga och lätthanterliga katter i alla lägen. Således börjar vi redan från kattungarnas födsel att "plocka och dona" med dem (de första två veckorna givetvis i korta, korta stunder och inte för ofta för att inte inkräkta på eller störa kattmammans omvårdnad om de små nyfödda) och från 3 veckors ålder utökar vi vår hantering av dem undan för undan så att de hela tiden känner sig trygga och får vänja sig vid oss människor i den takt som känns OK för just den kattungen. Här måste man som uppfödare vara lyhörd och anpassa sig till varje liten individ; en del små kattungar är väldigt lätta att få att bli sociala och en del får man lägga ner mer tid och hantering på. Samtliga kattungar som spenderat sina allra första veckor i vårt hem har vi vant vid:

 • Att bli upplyft och sitta i knä eller bredvid (alla katter är ju inte direkta knäkatter utan bredvidkatter) hos såväl vuxna som barn
 • Pälsvård i form av borstning och kamning och även badade 3 ggr
 • Kontroll av tänder, öron och ögon
 • Kloklippning
 • Att hantera ljud i vardagslivet såsom skrammel från köksgöromål, TV, radio, dammsugning, bilåkning etc
 • Att gå i trapp


En katt från Hearts of Purr säljs inte som utekatt då det finns alldelses för många faror där ute i stora världen men jag uppskattar givetvis om Du/Ni som Husse/Matte kan erbjuda den tillgång till litet uteliv i form av promenader i sele, innätad balkong eller veranda, rastgård eller annan form av kontrollerad utevistelse.


Hearts of Purr säljer sina kattungar i första hand till sällskap att njuta av ett tryggt vardagsliv tillsammans med sina nya familjemedlemmar. Om en kattunge visar sig få ett rastypiskt bra utseende och man som ägare vill prova på att ställa ut den så blir jag som uppfödare givetvis glad men det är absolut inget krav från vår sida. Alla katter trivs inte i utställningsmiljö även fast de kan vara hur trygga som helst i sitt vardagsliv och då far man se till kattens bästa och kanske låta det där med utställning vara helt och hållet eller kanske ta en paus några månader och prova senare igen. 


Givetvis så hoppas jag att mina kattungar får ett permanent hem fr o m det att den lämnar sitt bo hos oss men om Du/Ni som Husse/Matte av en eller annan anledning tvingas skiljas från den så kontakta mig gärna så ska jag försöka hjälpa till att hitta ett nytt hem åt katten. 


Jag hoppas att Du/Ni som kommer att dela Ditt/Ert liv med en katt från Hearts of Purr kommer att trivas med Din/Er nya lilla familjemedlem och att den får massor av kärlek och omvårdnad men även får lära sig att respektera husets regler för att alla ska trivas. Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera