Om Hearts of Purr

OM HEARTS OF PURR


Vem är jag?

Jag heter Kerstin Hjelm och det är jag som har uppfödningen av Brittiskt korthår (eller Britt som den också kallas) med stamnamnet Hearts of Purr. Namnet valde jag eftersom jag älskar hjärtan som prydnad samt att jag tycker att katter är just små hjärtegryn som spinner. Min uppfödning är SVERAK-ansluten.


Uppfödning

Målet med min uppfödning av Brittiskt korthår är att ge liv åt kattungar som utvecklas till att bli harmoniska och trygga individer som kan bli trevliga och sällskapliga familjemedlemmar i sina nya hem. Eftersom det handlar om en raskatt så försöker jag givetvis också i möjligaste mån föda upp Britter som ser bra ut enligt rasstandard genom att vara selektiv i vilka individer som jag parar ihop. Föräldradjurens temperament är dock det allra viktigaste. Som man brukar säga: det är insidan man lever med.


Min uppfödning baseras på katter med PKD-fria föräldrar, är HCM-scannade med godkänt resultat och i samband med att jag skulle ta min första kull så blev Gertrud även höftledsröntgad och det tänker jag fortsätta med på alla framtida avelsdjur. 


Min bakgrund med katt

Mitt liv med katt började redan när jag var barn då vi under ett fåtal år hade katt tills min ena storebrors allergi och astma blev för svår och mina föräldrar fick hitta nya hem åt våra två katter. Då var jag i 10-årsåldern och bestämde redan då att när jag blev vuxen så skulle jag ha katt igen och så ville jag prova på hundägande också.


För 20 år sedan skaffade jag och min man våra första raskatter, två Birmafröknar. Det var meningen redan då att vi skulle börja en uppfödning i liten skala men även då var vi egna företagare och arbetade då ännu mer än vad vi gör nu och bedömde att tiden för att ta hand om en kull med kattungar inte fanns. Det är ju inte bara små gulliga liv utan de kräver sin tid och omvårdnad för att bli rätt socialiserade.


Sedan dess har katt och hund (inte längre dock då vi tvingades ta bort vår sista hund i januari 2017) varit en permanent del av vårt liv. När så vår sista Birma Lillemor började bli till åren så kände vi att innan hon blev för gammal för att orka med en busig kattunge så skulle vi introducera ett nytt litet kattliv i vårt hem. Vi bytte ras för att dels inte jämföra kommande katt med Lillemor som var helt ljuvlig i sitt väsen och dels hade vi funderat på en Britt i flera år. Så började vårt liv med Brittiskt korthår och under rubriken "Våra katter" kan Du läsa en närmare presentation om våra Britter.


Så här bor och lever vi vårt liv med katterna

Vi bor i Flen i Södermanland i ett parhus med en lagom stor trädgård. Vi har ingen designerad rastgård men de får vistas tillsammans med oss i trädgården under uppsikt och vi tar även små kortare promenader med Gertrud (inte Oscars grej har han bestämt) i sele inom vårt bostadsområde. Eftersom Britten är en tämligen lugn ras så är vår erfarenhet att deras revir inte är särskilt stort och speciellt vår hane går ytterst sällan längre än till brevlådan.


Eftersom vi några gånger per år åker runt på kattutställningar i Sverige och säljer kattrelaterade prydnadssaker (se vår hemsida www.webbpresenten.se) så passar vi då på att ställa ut våra katter, så länge de visar att de känner sig OK i utställningsmiljön. Även fast vi givetvis vill visa upp våra pälsklingar och få omdömen om dem så är utställning inte det primära för oss, utan vi gläds åt våra Britter varje dag i hemmamiljö.


Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera